Verbindt Gelderlanders met elkaar

  • 55.000 Gelderlanders in online netwerk
  • Periodieke offline (netwerk)bijeenkomsten

 

Faq


Nee, natuurlijk niet. Zowel tekst als muziek is van jou/jullie. Wij als organisatie zullen daar geen aanspraak op maken. Sterker nog, we maken ons hard voor een mooi en gezond Gelders muziekklimaat. Onze PR-acties staan in het belang van de muzikant . We hopen dat jullie van de exposure kunnen profiteren, want we gaan natuurlijk ons stinkende best doen om voor diverse ingezonden songs airplay te genereren bij de diverse (lokale media). Je bent als muzikant of band wel zelf verantwoordelijk voor het al dan niet aanmelden bij de diverse auteursrechtenorganisaties.
Heb je het alleen geschreven maar nog nooit opgenomen, uitgebracht of ten gehore gebracht voor een groot publiek?! Dan mag je meedoen. Is het nummer al wel gereleased? Dan moet je toch weer de oefenruimte induiken voor een nieuw lied. Want we zijn op zoek naar nieuw en niet eerder uitgebracht materiaal. Oudere tracks kun je wel uploaden naar www.netwerkgelderland.nl/poparchiefgelderland want op die site proberen we een zo compleet mogelijke database samen te stellen met liedjes over Arnhem.
Nee. Helaas we zijn opzoek naar origineel materiaal. Dus helaas, je mag geen bestaande muziek van een nieuwe tekst voorzien of vice versa. Samples gebruiken mag wel. Hiervoor gelden dezelfde auteursrechtelijke voorwaarden die ook gelden voor genres als b.v. hip-hop en house.
In principe wel, zolang je het maar live kan brengen. Een “kale uitgeklede versie” van je nummer spelen terwijl je jezelf enkel begeleid op piano of gitaar vinden we ook fantastisch. Gastmuzikanten uitnodigen? Ook geen probleem! Of je nummer brengen met een backingtrack (zeg maar karaokestijl)? Ook dat rekenen wij goed.
Er komt een live-avond in het provinciehuis, waarbij we diverse deelnemende artiesten laten spelen. Mocht jouw lied winnen dan vragen we je mogelijk die avond het nummer te spelen. Maar we hopen natuurlijk ook op een mooie spinoff van alle publiciteit rond de winnaar. Het zou maar zo kunnen dat je door bijvoorbeeld de (regionale) radio of TV of diverse festivals wordt uitgenodigd om het lied te vertolken. Dan is het natuurlijk wel leuk als je het lied ook daadwerkelijk ten gehore kan brengen.
Op 18 maart 2015 is de prijsuitreiking en een live avond waarop we de mooiste, leukste of markantste inzendingen live laten spelen op het podium. Het zou leuk zijn als je die datum in optie kan houden want wie weet nodigen we jou uit. Die avond wel of niet kunnen spelen heeft verder geen invloed op de uitslag. De jury kiest de winnaar op basis van de ingestuurde mp3´s niet op basis van beschikbaarheid of het niveau van je uitvoering op die avond.
De organisatie zou het liefst de prijs voor de volle 100% netto uitbetalen. Maar dit blijkt fiscaal onmogelijk. Het is wel degelijk zo dat wij netto € 1.000,- overmaken op de rekening van de winnaar. De winnaar zal dit op moeten geven aan de belasting bij zijn/haar jaaropgaaf. De hoogte van de af te dragen belasting is afhankelijk van de fiscale situatie van de winnaar.
Ja, in principe keren we enkel het geld uit aan de contactpersoon die aangegeven is bij de aanmelding van het nummer. We willen t.z.t. samen met onze boekhouder best kijken of we het geld eventueel evenredig kunnen verdelen over alle muzikanten. Maar als hier teveel haken en ogen aan zitten dan zijn we toch genoodzaakt om het bedrag alleen aan de contactpersoon uit te keren. Wij zouden dit ook graag anders zien maar ja we moeten nu eenmaal dealen met de Belastingdienst….en leuker kunnen zij het niet maken.
Tuurlijk, zolang je lied maar over Gelderland gaat. Bijvoorbeeld over een of de Gelderlander, Gelderse streken, natuur, bezienswaardigheden en/of cultuur.
Alle inzendingen worden beluisterd en gescreend. Kwaliteit van de opname zal niet snel meewegen. Daar luistert de jury wel doorheen. Maar met name teksten kunnen een reden tot uitsluiting zijn. Simpel gezegd: te grof of bot taalgebruik, discriminerende of kwetsende teksten zullen worden uitgesloten van deelname. Natuurlijk, de nummers mogen best uitdagend , satirisch of zelfs een klein beetje provocerend zijn. Ook mag er commentaar gegeven worden op het politieke klimaat van de provincie. Daar doet de jury zeker niet moeilijk over. Maar echt te botte of lompe teksten zullen worden genegeerd.

Zoek in onze bedrijvengids

Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in comments
Search in excerpt
Search in posts
Search in pages
Search in groups
Search in users
Search in forums
Filter by Categories
Nieuws
Netwerk Gelderland